Klein Levensboek:
Kijk- en vertelboek dat ogen doet stralen !

> Klein Levensboek


Klein Levensboek voor mensen met dementie
Mensen met dementie verliezen veel herinneringen en kunnen vaak minder goed een gesprek voeren. Soms weet je niet goed waar je het met je naaste over moet hebben. Dan is het Klein Levensboek een goed hulpmiddel.

Het Klein Levensboek is een kijk-en-vertelboek dat de ogen van uw naaste doet stralen. Het boek bevat afbeeldingen en korte tekst over de herinneringen die uw naaste nog heeft. Een 'klein' levensboek omdat het aantal herinneringen helaas niet meer zo groot is. Maar, de herinneringen zijn waardevol omdat ze uw naaste haar of zijn identiteit teruggeven. Men is weer even wie men was én is! Het is elke keer weer een feestje om het boek samen met uw naaste te bekijken.

Wat was het fijn om samen het Klein Levensboek te bekijken.
Ik wás weer even iemand !

Mevrouw C. ter Schuur


Doe-het-zelfpakket
In dit doe-het-zelfpakket zit alles wat u nodig hebt om een Klein Levensboek met uw naaste te schrijven. U wordt stap voor stap geholpen met uitleg, een voorbeeldboek, tips om in gesprek te gaan en voorwerpen om de herinneringen van uw naaste boven te halen.

Elk levensverhaal en dus ook elk Klein Levensboek is uniek. U maakt, samen met uw naaste, het Klein Levensboek dat bij haar of hem past met de herinneringen die uw naaste u vertelt.

Mooie momenten
Met het Klein Levensboek doet u uw naaste en uzelf veel plezier. Zowel tijdens het schrijven als nadat het boek klaar is, beleeft u samen, telkens opnieuw, mooie momenten die u lang zult koesteren.


Het Klein Levensboek is niet alleen leuk voor mijn moeder;
ik vind het zelf ook leuk om over mijn jeugdherinneringen

na te denken.

Carla van der Putte

Woont uw naaste in een zorgcentrum? Dan leren de zorg-medewerkers haar of hem beter kennen door het Klein Levensboek. Het boek bestaat uit een flipovermap waardoor elke keer een ander thema goed zichtbaar op de kamer van uw naaste staat. Dat vraagt om gesprek.

Hulp nodig?
U denkt misschien: ik kan niet schrijven. Dat zeiden anderen ook. Maar tot hun verrassing maakten ook zij een Klein Levensboek met de handleiding en de tips uit het doe-het-zelfpakket.


Eerst proberen?
U mag het pakket drie m aanden uitproberen en als u er niet uitkomt, dan krijgt u de hulp die u nodig hebt. Toch niet tevreden? Dan stuurt u het pakket retour en krijgt u de kosten terug.


Het pakket is fijn en de handleiding goed. Heel mooi is de tip: 'Ik kan je ook vertellen over: ...' Dat werkt zo mooi, bij het zien van een foto kan mijn moeder vertellen.
Anoniem


Workshop Klein Levensboek
Voor woon-zorgcentra en bezoekvrijwilligers verzorgen we een workshop waarin u het Klein Levensboek maakt met een bewoner, naaste of bekende met dementie. Het delen van ervaringen blijkt een belangrijk onderdeel van deze workshop.
Informeer eens naar de mogelijkheden in uw woon-zorgcentrum.


Het Klein Levensboek
toont de persoon die
iemand was én is!


VoorbeeldboekInhoud pakketVoorbeeldboxMeer lezen
-
Waarom een Klein Levensboek?